Exertis ny avtale med Dell

Wednesday, 14th December 2016

Hei Espen Hansen, Country Manager Exertis CapTech!

Gratulerer med den nye avtalen med Dell.

Takk! Det føles bra! Dell avtalen er noe vi har jobbet hardt for i lengre tid og er strategisk viktig for oss med tanke på vår nordiske satsning. Endelig er vi i gang i Norge og jeg gleder meg.

Dere har i lang tid hatt et godt samarbeid i Sverige?

Ja, i Sverige fikk vi tillit ved å være den første og eneste distributør av Dell når de endret strategi fra å selge direkte til å selge via kanalen – dvs gjennom distributør og forhandler. Vi er veldig ydmyke i forhold til den oppgaven Dell har gitt oss ved å velge å videreføre det gode samarbeidet fra Exertis Captech Sverige. Det er ett helt naturlig steg for oss å gå med Dell, ikke minst har mange av våre kunder ventet på dette og sånn sett er dette en god «match» for alle parter.
Espen

Espen Hansen, Country Manager

Nå får dere også tillit til å tilby Dells produkter mot det norske markedet.

Vi er veldig glade for at Dell nå gir oss tilgang til hele sin sterke portefølje innen workstations, storage, servers og klienter til det profesjonelle markedet. At Dell velger oss, ser vi på som en tillitserklæring og vi er sikre på at vi skal kunne bidra til at våre forhandlere får nye muligheter med Dell. Vi skal være aktive i vår forvaltning og hjelpe våre forhandlere i hele prosessen fra start til mål. XPS-serien er ett godt eksempel på kvalitet og design som vi er stolte av å kunne tilby fra Dell.

Hva innebærer det mer konkret for de norske forhandlerne?

Forhandlerne har i frem til idag måtte forholde seg til en Dell distributør i Norge, nå som Exertis Captech Norge kommer inn som en «broadliner» med Dell, så vil det gi forhandlere en større valgfrihet med to aktører som kan løse oppgavene relatert til Dells produkter. Det Exertis Captech vil kunne tilføre, er til enhver tid ett godt lagerhold på Dell produkter, rask levering og ikke minst rask responstid. Vi skal være en aktiv og fremover-lent distributør. Vi leverer stort sett dagen etter ordren er lagt, forutsatt at det er levering til sentrale regioner og at varene er på lager.

Dere er et av Dells sertifiserte Konfig-sentere, hva innebærer det?

Ja, vi er som de eneste i Norden, sertifisert for å konfigurere Dell-servere, workstations og bærbare datamaskiner, selvfølgelig med Dells garantier intakt. Dette gjør at vi via vårt eget konfig-senter, gir deg som kunde en mye kortere leveringstid en hva faktisk ofte selv Dell klarer. Vi er stolte over å ha denne kompetansen hos oss og vi ser at den helt klart har en stor merverdi for våre partnere. Her kan våre forhandlere skreddersy løsninger etter kundens ønsker og behov, for eksempel endre grunn-oppsett, tyverimerking, image lasting og mye mere.

Vil dette bety en priskrig på Dell i Norge for å ta markedsandeler?

Nei, vi arbeider ikke på den måten. Vi skal selvsagt ha riktige priser i forhold til markedet og være konkurransedyktige med det vi tilbyr, men hovedfokuset er å tilby også en merverdi, personlig service og en produktportefølje som vil gjøre at kundene våre ønsker å kjøpe fra oss. Vi ser på oss selv som et godt supplement i Norge og en distributør som vil være her lenge. Jeg tror det er viktig at man skal selge på det faktiske behovet kunden trenger for å løse de oppgaver han etterspør, spesielt innen server/storage ser vi at det er viktig å kunne selge inn løsninger som er tilpasset fremtiden for bedriften. Raskeste veien er ikke alltid den rette

About Exertis

Exertis (UK) Ltd is the leading technology distributor of IT, Communications and Home Entertainment products in the UK and a wholly owned subsidiary of parent company DCC PLC, a FTSE 100 company. After 34 years of profitability Exertis continues to outperform the market, quadrupling its business in the last 5 years and achieving revenues approaching £2 billion in FY2014.

Exertis (UK) Ltd represents over 200 manufacturers in the UK alone, spanning more than 25,000 products across mobile, computing and accessories, consumer electronics, entertainment, print, networking, servers and solutions, unified communications, security and AV solutions. Exertis’ market-leading approach, teamed with a state-of-the-art distribution centre, next day delivery and a host of managed services, including end-user fulfilment, assures the highest levels of customer service and satisfaction at all times.

PCS

Exertis CapTech Expo

Sveriges største bransjemesse for forhandlere
18. oktober, Eriksbergshallen i Gøteborg

Les mer

Exertis CapTech støtter CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seilingen som samlet inn penger for å hjelpe 135 000 barn.