Exertis CapTech kjøper Canseda AB

Friday 25th May 2018

Fredrik Tidemar og Peter Liljegren

Exertis CapTech tar for alvor skrittet inn i lydverden gjennom oppkjøp av Canseda AB, en av landets mest velrennomerte lyddistributører.

Exertis CapTech som allerede er Sveriges største distributører av blant annet store bildeskjermer, projektorer og signalhåndtering i møterom, skole og digitale signage installasjoner, fortsetter å utvikle sitt tilbud – denne gangen er målet å bli ledende på lyddistribusjon.

‘’Vi har hatt en fantastisk reise de seneste 10 årene, men tross i at vi har en så sterk posisjon i AV-markedet har vi alltid savnet A-en i A/V. Med Canseda får vi ikke bare inn sterke varemerker innen residential audio, vi får også en enorm markeds- og produktkunnskap som vi kan bygge videre på for å bli en enda sterkere aktør innen commercial audio. Dessuten får vi en Control 4 som har en ledende posisjon innen smarte hjem, som er en av de heteste markedstrendene og et uttalt fokusområde for oss’’, sier Fredrik Tidemar, nordisk AV-sjef.

Canseda har som importør drevet markedet for et antall sterke varemerker som Canton, Sonance og Control 4 på det svenske markedet.

‘’Vi føler at det er på tide å ta det neste steg i utviklingen vår og med Exertis CapTech får vi en trygg eier som har musklene til å ta oss til nye høyder. Dessuten finnes det veldig store synergier mellom selskapene og de ulike produktsortimentene, sier Peter Liljegren, VD på Canseda.

Viktig å legge til er at Cansedas ansatte vil være intakte og at behandlingen av markedet vil fortsette på samme gode måte som før. ‘’Vi er veldig enige om å fortsette det verdiøkende arbeidsmåten som har gitt oss så mye gjennom årene’’, fortsetter Peter Liljegren.

Skynde seg sakte er slagordet, men målet er soleklart. ‘’Vi skal bli den ledende lyddistributøren i Norden’’, sier Fredrik Tidemar og fortsetter, ‘’kategorien lyd er annerledes enn det vi håndterer i dag, det er viktig å forstå, men med Cansedas sterke sortiment og personale har vi alle forutsetninger for å lykkes!’’

Om Canseda AB

Canseda AB startet i 1993 og har sitt hovedkontor i Varberg. De er importører og grossister av høykvalitetsprodukter og systemer fra følgende varemerker; Canton, Control 4, Sonance, Nuvo, Integra, Spectral, Lilin, Pakedge, Soundcare, iPort/Launchport, Planet Waves og SCP.

Om Exertis CapTech

Exertis CapTech er en av Nordens største distributører av IT-hardware, AV-produkter, Entertainment (film, bøker, spill og lekesaker) samt en av Nordens største PC-produsenter. Selskapet har sitt lager og hovedkontor i Gøteborg med lokalkontorer i Stockholm, Helsingborg og Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors og Tammerfors i Finland, samt København i Danmark. Omsetningen i 2017 var på over 2 milliarder SEK. Selskapet sammarbeider i dag med over 250 leverandører og flere enn 4000 forhandlere over hele Norden. Siden 2014 har selskapet inngått i Exertis Group, en av Europas største distributører med en omsettning på 30 milliarder SEK.

For mer informasjon:

Exertis CapTech
Fredrik Tidemar, business director AV | Nordics
+46 700 52 22 21
fredrik.tidemar@exertis.se

Canseda
Peter Liljegren, vd
+46 709 11 99 80
peter@canseda.se
expo

Exertis Expo

En av Norges største messe for forhandlere.
26 april, Vulkan arena, Oslo.

Les mer

Exertis støtter CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seilingen som samlet inn penger for å hjelpe 135 000 barn.